Bağlantıyı kesme ve yeniden bağlanma
İşiniz bitince diğer bilgisayarın dosyalarını çıkarın ya da iki yönde de paylaşımı durdurmak için bağlantıyı kesin. Hatırlanan bir bilgisayar, kabloyu yeniden taktığınızda aynı şekilde yeniden bağlanır.
Diğer bilgisayarın dosyalarını çıkarma
Diğer bilgisayarın sürücüsünü veya klasörünü bir USB sürücü gibi çıkarın: Finder’da, Dosya Gezgini’nde, GNOME Dosyalar’da veya Thunar’da ya da DirectConnect’teki Çıkar ile. KDE Dolphin’de DirectConnect’teki Çıkar’ı kullanın. Bilgisayarlar bağlı kalır ve paylaşımınız değişmez. Dosyaları yeniden açmak için diğer bilgisayarın penceresinde Yeniden göster’i tıklayın.
Bağlantıyı kesme
Diğer bilgisayarın penceresinde ⋯ menüsünü açın ve Bağlantıyı kes’i seçin. Yeniden bağlan’ı tıklayana ya da kabloyu çıkarıp yeniden takana kadar iki bilgisayar da birbiriyle paylaşımı durdurur.



Kabloyu çıkarma
Kabloyu çıkarmadan önce diğer bilgisayarın dosyalarını çıkarın ve kopyaların bitmesini bekleyin. Aktarım sırasında kabloyu çıkarırsanız tam olarak ulaşmamış dosyalar görünmez. Tam olarak ulaşmış dosyalar kalır.
Yeniden bağlanma
Kabloyu yeniden takın. Bu bilgisayarı hatırla’yı açtıysanız iki bilgisayar da sormadan geçen seferki gibi paylaşır. Bir bildirim, bilgisayarın bağlandığını söyler ve dosyaları için Aç düğmesi sunar.
Aksi halde diğer bilgisayarın penceresi açılır ve yeniden sorar.
DirectConnect’in pencerelerini kapatmak hiçbir şeyin bağlantısını kesmez. Kabloyu her taktığınızda bağlanmak için ana pencerede Oturum açtığımda DirectConnect’i başlat’ı açın.
Bir bilgisayarı unutma
Diğer bilgisayarın penceresinde ⋯ menüsünü açın, Bu Bilgisayarı Unut…’u seçin ve onaylayın. DirectConnect o bilgisayar hakkında hatırladıklarını siler ve bir dahaki sefere neyin paylaşılacağını sorar. Bunu kablo olmadan da ana penceredeki bilgisayar listesinden yapabilirsiniz.
DirectConnect’ten çıkma
Ana pencerede Çık’ı seçin. DirectConnect diğer bilgisayarların dosyalarını çıkarır ve paylaşımı durdurur. Hâlâ kopyalanan bir şey varsa önce neyin meşgul olduğunu söyler.